no to przynajmniej dobrze, że wiadomo co naprawiać no i te koszty wydaja sie już akceptowalne.
imo lub komputer nie zapali i zgaśnie
Zwiń
X
-
imo lub komputer nie zapali i zgaśnie
Witam mam Skodę Octavie II 2.0 tdi i problem z komputerem lub z imo w servisie skody sprawdzili mi cała instalację i podłączyli pod komputer i niby jest wszystko ok ale po dojechaniu do domu niestety nie zapala raz zapala i gaśnie na zegarze nie pokazuję się kontrolka od świec żarowych czy to może byc wina komputera moze ktos wie
-
-
To może być wszystko. A tak przy okazji to za sprawdzenie całej instalacji w ASO to zapłaciłbyś pewnie chore pieniądze. Spojrzeli tu i tam, stwierdzili, że nic nie widać i do widzenia. Więc na tym bym się specjalnie nie opierał. Jak dzieje się to często to dobrze było by popróbować z podpiętym VAG-iem, bo może wtedy by coś wyszło. Tak "na parkingu" to możesz zajrzeć do komory i popatrzeć, czy gdzieś wiązki nie ocierają się o jakieś rury od dolotu czy klimy ( był niedawno opisywany taki problem w 1,9 TDI ), możesz zajrzeć na podszybie czy wtyczka od kompa nie jest zawilgocona, możesz sprawdzić i podociskać wszystkie bezpieczniki i przekaźniki w komorze silnika i wewnątrz kabiny. Spróbuj też poruszać kluczykiem w stacyjce, może coś nie styka i dlatego czasem gaśnie...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Hej,
miałem to samo na 100%. Sam naprawiłem było już na forum. Pewnie jakiś kabelek masz przetarty ale ja uważam że to nie przetarcie tylko te auta robione są z podzespołów chińskich aby zbić cenę kupna. Wsadzają tam kable miedziane które korodują i utleniają się! :evil: Ja miałem pod oryginalną taśmą izolacyjną taki właśnie kabelek. wyjmij aku i za nim masz wejście kabli do kabiny i zobacz tam lecz może to być wszędzie! :x U mnie raz odpalał a raz nie i jak nie odpalał to świeciła się kontrolka immo ale to był zanik masy. Możesz ponawalać w skrzynke bezpieczników z "kopa prawie" ja tak doszedłem że jak zaje...em w skrzynke pod maską to zaczęło działać lub na odwrót.
Komentarz
-
Komentarz